Kaart


Google maps

Op de kaart vind je een overzicht van de plaatsen die besproken worden. Ditzelfde overzicht komt terug in de deelkaarten voor het zuiden, noorden, midden en Jeruzalem. Ook staat het bij veel pagina’s in de rechterzijbalk.

Hiervoor is Google Maps gebruikt. Op de kaarten kun je inzoomen. Je kunt er ook mee schuiven.

De balk bovenaan de kaart

Op de balk bovenaan vind je links de mogelijkheid om een lijst van alle plaatsen tevoorschijn te laten komen. Aan de rechterkant vind je de mogelijkheid voor het delen en het beeldvullend maken van de kaart.

Pointers, informatie

Als je op een pointer klikt krijg je korte informatie over de plaats, een foto en doorgaans ook een link naar de pagina waarop de plaats besproken wordt. Je kunt die informatie weer wegschuiven door te klikken op de pijl voor de naam, in de rode balk onder de foto. (Dit geldt ook voor de deelkaarten voor het noorden, midden, zuiden) en Jeruzalem

In het zuiden vind je een gele pointer, centraal in de Negev. Je vindt er ook gele ruiten – voor diverse plaatsen die in het hoofdstuk over de woestijn genoemd worden.

Bij de plaatsen

Op de pagina’s waarop plaatsen besproken worden staat bij de tekst ook steeds een klein kaartje. Dat kun je gebruiken om een routebeschrijving te krijgen.