Het boek


Ontdekkingen in Israël

Reiswijzer voor protestantse pelgrims


Deze website hoort bij het boek dat is geschreven door Israël-consulenten van het CIS (Centrum voor Israëlstudies). Drs. Kees Jan Rodenburg begon ermee. Zijn opvolger ds. Aart Brons heeft nog enkele hoofdstukken toegevoegd en de eerste vormgeving van het boek en de website verzorgd. De huidige Israël-consulent, Albert Groothedde, heeft ook een aantal hoofdstukken toegevoegd.

De intentie van dit project is je te helpen je reis naar Israël een verdiepende ervaring te maken. Kort gezegd: Reis wijzer, en word wijzer van je reis! Daartoe behandelen we niet alleen plaatsen in Israël, maar geven we ook een handreiking voor vooraf en achteraf. Zie daarover de pagina over de opzet van het boek (en de website).

Het boek

Het is aan te bevelen het boek in gedrukte versie te gebruiken. Dan kun je makkelijk aantekeningen maken, altijd en overal. Daardoor zal het een waardevol document worden, waarmee je vastgelegde indrukken en gedachten weer op kunt halen.

Het boek is te bestellen via het CIS: cis@che.nl. Het kost €9,50 (excl. verzendkosten).

De website

De website is een aanvulling, met die elementen die passen bij dit medium:

  • We gebruiken Google Maps voor een goed overzicht van de besproken plaatsen.
  • We geven een puntsgewijze samenvatting van de dingen die aan de orde komen in het boek.
  • Bij elk hoofdstuk wordt één onderdeel uitgelicht.
  • Op de webpagina’s vind je foto’s; als je de miniaturen aanklikt krijg je een grotere versie.
  • Onderaan staan verwijzingen naar Literatuur en links, direct aanklikbaar.

Extra pagina’s:

Dit project wordt verder uitgebreid – met name wat betreft het aantal plaatsen dat in deel 2 besproken wordt. Een tweede druk is in de loop van 2021 te verwachten.

© Centrum voor Israëlstudies

Tekst en foto’s van deze website mogen niet zonder onze toestemming verspreid worden. Natuurlijk mogen wel hyperlinks naar onze website of webpagina’s gegeven worden.