Het boek


Ontdekkingen in Israël

Reiswijzer voor protestantse pelgrims

Reiswijzer_cover
Deze website hoort bij het boek dat is geschreven door Israël-consulenten van het CIS (Centrum voor Israëlstudies).

De intentie van dit project is je te helpen je reis naar Israël een verdiepende ervaring te maken. Kort gezegd: Reis wijzer, en word wijzer van je reis! Daartoe behandelen we niet alleen plaatsen in Israël, maar geven we ook een handreiking voor vooraf en achteraf. Zie daarover de pagina over de opzet van het boek (en de website).

Het boek

Het is aan te bevelen het boek in gedrukte versie te gebruiken. Dan kun je makkelijk aantekeningen maken, altijd en overal. Daardoor zal het een waardevol document worden, waarmee je vastgelegde indrukken en gedachten weer op kunt halen.

Het boek is te bestellen via het CIS: info@hetcis.nl. Het kost €14,50 (excl. verzendkosten).

De auteurs

Drs. Kees Jan Rodenburg werkte in Israël van 2003 tot 2010. Hij is de grondlegger van het project. Het eerste deel (over de voorbereiding) is van zijn hand, en ook veel hoofdstukken uit het tweede dee (over diverse plaatsen).
Ds. Aart Brons werkte van 2012 tot 2017 in Jeruzalem. Hij schreef een aantal hoofdstukken over plaatsen en heeft de eerste druk vorm gegeven – en ook de website.
Drs. Albert Groothedde is vanaf 2018 namens het CIS in Israël. Hij werkte mee aan de nieuwe druk, die in 2022 verscheen.

Nieuwe uitgave in 2022

Vijf jaar na de eerste uitgave verscheen een nieuwe, geheel herziene druk. Het aantal en de diversiteit van de besproken plaatsen in Israël werd groter. Ook de vormgeving is vernieuwd.

De website

De website is een aanvulling, met die elementen die passen bij dit medium:

  • We gebruiken Google Maps voor een goed overzicht van de besproken plaatsen.
  • We geven een puntsgewijze samenvatting van de dingen die aan de orde komen in het boek.
  • Bij elk hoofdstuk wordt één onderdeel uitgelicht.
  • Op de webpagina’s vind je foto’s; als je de miniaturen aanklikt krijg je een grotere versie.
  • Onderaan staan verwijzingen naar Literatuur en links, direct aanklikbaar.

Extra pagina’s:

© Centrum voor Israëlstudies

Tekst en foto’s van deze website mogen niet zonder onze toestemming verspreid worden. Natuurlijk mogen wel hyperlinks naar onze website of webpagina’s gegeven worden.